• VPŠ A SPŠ MV V PRAZE | Pod Táborem 102/5, 190 24 Praha 9 – Hrdlořezy

Exkurze Zbiroh

Ve čtvrtek 1. prosince 2022 se zúčastnili studenti 3. ročníku VPŠ oboru Bezpečnostně právní činnost (v rámci rozšíření výuky předmětu Integrovaný záchranný systém o praktické demonstrace) exkurze na pracovišti Záchranného útvaru HZS ČR v Zbirohu.
Pod vedením zkušeného velitele plk. Ing. Josefa Daníčka byly studentům přiblíženy úkoly a činnost HZS ČR v rámci IZS a vzájemná spolupráce s PČR.
Následně si studenti měli možnost prohlédnout multifunkční výcvikové zařízení, které simuluje prostředí pro práci ve výškách a nad volnou hloubkou spolu s taktickými prvky při zajišťování vnitřního pořádku a bezpečnosti v zákrocích proti nebezpečným pachatelům. Trenažér zahrnuje různé překážkové dráhy a lezecké stěny umístěné na jeho vnějších stěnách, které umožňují nácvik lezení v nejrůznějších situacích, např. klasické sportovní lezení, lezení po fasádě budovy, balkonech, visutých lanech, šplhacích sítích a imitacích střech různých konstrukcí, tvarů a povrchů. Součástí trenažéru jsou i prvky potřebné pro nácvik taktických postupů uvnitř objektu.
Studenti se také seznámili se speciální zásahovou technikou záchranného útvaru HZS ČR Zbiroh. Součástí exkurze byla i praktická ukázka, jak se hasiči cvičí likvidovat různé druhy požárů v uzavřených prostorech s nebezpečím nelineárního šíření požáru na trenažérech – komplex ohňových kontejnerů FOK.
Studenti během exkurze získali nové informace spojené se službou příslušníků HZS ČR i jejich vybavením, ze kterých mohou profitovat při výuce IZS a rovněž i ve svém zaměstnání.


pplk. Ing. Tomáš Benda, MBA

Zbiroh web 11

další fotografie z proběhlé akce si můžete prohlédnout po kliknutí zde

Zbiroh web 01Zbiroh web 02

 

 

VYŠŠÍ POLICEJNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ POLICEJNÍ ŠKOLA MV V PRAZE

Pod Táborem 102/5
Praha 9 – Hrdlořezy

Loc: 50°5′24″N, 14°30′44″E

PODPORUJÍ NÁS

Logo skps prahalogo skp verze 1

SEKCE STŘEDNÍHO POLICEJNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ SOKOLOV

Komenského 759
356 01 Sokolov

Loc: 50°17.83429'N, 12°63.90087'E

VÝCVIKOVÉ A VZDĚLÁVACÍ STŘEDISKO KRYŠTOFOVY HAMRY

Kryštofovy Hamry č.p. 15
okres Chomutov

Loc: 50°30′11″N, 13°08′08″E

INFORMAČNÍ SYSTÉMY ŠKOLY