• VPŠ A SPŠ MV V PRAZE | Pod Táborem 102/5, 190 24 Praha 9 – Hrdlořezy

Memorandum o spolupráci se státním hradem a zámkem Bečov

Dne 28. dubna 2024 proběhla ojedinělá mezirezortní akce bezpečnostních složek státu v prostředí národní kulturní památky v Bečově nad Teplou. Cílem akce bylo oslovení široké veřejnosti a mladé generace v souvislosti s problematikou osobní bezpečnosti a zároveň prezentace činnosti bezpečnostních složek státu v atraktivním prostředí hradu Bečov. Areál SHZ Bečov je díky pravidelným bezpečnostním cvičením, nejvyššímu možnému technickému a technologickému zabezpečení, vysoké úrovni výkonu bezpečnostní služby, protipožárnímu systému a bezpečnostnímu rámu jedním z nejbezpečnějších míst v ČR.

Zároveň zde proběhl slavnostní akt podpisu memoranda o spolupráci mezi státním hradem a zámkem Bečov a Vyšší policejní školou a Střední policejní školou MV v Praze, Sekcí středního policejního vzdělávání Sokolov.

Pro žáky se tak otevírá možnost účastnit se cvičení bezpečnostních složek v jedinečném prostředí SHZ Bečov, pořádání slavnostních ceremoniálních a kulturních akcí, jako například slavnostní vyřazení maturantů atd. Záštitu nad nebývalou akcí mimo jiné poskytli: ministr kultury ČR, generální ředitelka NPÚ, ředitelé a náčelníci krajských center Armády ČR, Hasičského záchranného sboru ČR, Policie ČR, Vězeňské služby ČR, hejtman Karlovarského kraje a starosta města Bečov nad Teplou.

 

plk. Ing. Martin Čech

 

 

Bečov memorandum

Bečova memorandum2

VYŠŠÍ POLICEJNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ POLICEJNÍ ŠKOLA MV V PRAZE

Pod Táborem 102/5
Praha 9 – Hrdlořezy

Loc: 50°5′24″N, 14°30′44″E

PODPORUJÍ NÁS

Logo skps prahalogo skp verze 1

SEKCE STŘEDNÍHO POLICEJNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ SOKOLOV

Komenského 759
356 01 Sokolov

Loc: 50°17.83429'N, 12°63.90087'E

VÝCVIKOVÉ A VZDĚLÁVACÍ STŘEDISKO KRYŠTOFOVY HAMRY

Kryštofovy Hamry č.p. 15
okres Chomutov

Loc: 50°30′11″N, 13°08′08″E

INFORMAČNÍ SYSTÉMY ŠKOLY