• VPŠ A SPŠ MV V PRAZE | Pod Táborem 102/5, 190 24 Praha 9 – Hrdlořezy

Aktivity OOP

Zájmová činnost

 

„Společenský tanec“

Cílem kroužku je netradiční zábavnou formou studenty naučit základní společenské tance a prohloubit základy společenského chování. Rozšiřováním znalostí jednotlivých tanců jim pomůže zlepšit motoriku a koordinaci pohybů.

Vedení výuky probíhá napříč různými úrovněmi tance. Zájemci jsou oddělení na začátečníky (ti, co se učí základní kroky) a na pokročilé (ti, kteří již základní kroky znají) a s nimi se trénují pokročilejší figury. Promíchání začátečníků a pokročilých může být přínosem pro začátečníky, kteří se mohou inspirovat úrovní, dovednostmi nebo i soustředěností svých vrstevníků.

 

odpovědná osoba:                    pplk. Mgr. Karel Bůžek

 

„Psaní všemi deseti“

Cílem kroužku je nenásilnou formou učit studenty psát na klávesnici počítače deseti prsty, aniž by sledovaly předlohu. Rozšiřováním dovedností psaní na české klávesnici studenti zvládnou motoriku svých prstů, ušetří svůj čas i energii. Při výuce se využívá program ATF, který je přizpůsobený pro postupný rozvoj a upevňování psaní všemi deseti. V rámci kroužku si budou studenti rozšiřovat své dovednosti psaní na české klávesnici, případně se i připravovat na státní zkoušku z psaní na PC.

Kroužek je cílen především na studenty střední školy 1. a 2. ročníku, kteří mají zájem rozvíjet své dovednosti a naučit se efektivně psát na klávesnici počítače. U studentů v 1. ročníku se snažíme o rozvoj a upevnění psaní hmatovou metodou a dalším rozšíření rychlosti a přesnosti psaní všemi deseti. Studenti 2. ročníku se snaží upevnit své znalosti ve zpracování a úpravě dokumentů a dále si upevňovat a rozšiřovat svou rychlost a přesnost v psaní hmatovou metodou. Kroužek je však otevřený i pro studenty i z vyšších ročníků, kdy si studenti mohou ve vymezeném čase kroužku zpracovávat dokumenty v textových souborech.

odpovědná osoba:                    Ing. Eva Hamšíková

VYŠŠÍ POLICEJNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ POLICEJNÍ ŠKOLA MV V PRAZE

Pod Táborem 102/5
Praha 9 – Hrdlořezy

Loc: 50°5′24″N, 14°30′44″E

PODPORUJÍ NÁS

Logo skps prahalogo skp verze 1

SEKCE STŘEDNÍHO POLICEJNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ SOKOLOV

Komenského 759
356 01 Sokolov

Loc: 50°17.83429'N, 12°63.90087'E

VÝCVIKOVÉ A VZDĚLÁVACÍ STŘEDISKO KRYŠTOFOVY HAMRY

Kryštofovy Hamry č.p. 15
okres Chomutov

Loc: 50°30′11″N, 13°08′08″E

INFORMAČNÍ SYSTÉMY ŠKOLY